L’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de les Franqueses del Vallès aconsegueix una rebaixa del 28% en el preu de la llum amb Energestic

L’associació, amb l’ajuda de l’enginyeria de serveis energètics Energestic, ha establert un sistema de compra col·lectiva d’energia amb l’objectiu que els seus membres puguin abaratir costos  

Estabanell Energia ha presentat l’oferta més competitiva entre les 30 comercialitzadores convidades

L’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de les Franqueses del Vallès ha aconseguit rebaixar un 28% el preu de la llum per a 48 punts de consum de 14 empreses que s’han unit en una licitació de compra agregada d’energia amb l’objectiu de reduir la despesa en electricitat a les seves instal·lacions. Per fer-ho possible, han confiat en l’enginyeria de serveis energètics Energestic, que ha gestionat tot el procés.

Els requisits marcats per l’associació eren que l’energia fos 100% renovable (amb certificació d’origen), un preu fix a dos anys i que aquest fos igual o millor que l’indicat a les bases. Energestic es va encarregar de calcular aquest preu de partida, mitjançant un estudi previ sobre el potencial d’estalvi. D’aquesta manera, s’assegurava que les ofertes rebudes realment suposaven una rebaixa en el preu de l’electricitat per als membres participants en aquesta compra col·lectiva.

Es van convidar 30 comercialitzadores, de les quals finalment han presentat oferta 16, essent la d’Estabanell Energia la més competitiva. Per aquest motiu, s’han adjudicat a aquesta els lots amb tarifa 3.0A, que representen un 90% del consum licitat.

Aquest és el segon any que les empreses de l’associació s’uneixen per a la compra col·lectiva d’aquest subministrament i els preus licitats suposen una millora del 28% respecte als obtinguts a la licitació de l’any anterior i una reducció del 10% sobre el preu de sortida. En comparació als preus actuals de mercat que ofereixen altres comercialitzadores de referència, el preu aconseguit és un 25% més competitiu.

La licitació s’ha tramitat a través de notari. Tot i no ser necessària aquesta figura, Energestic aposta per aquesta fórmula per assegurar la transparència de tot el procés. D’aquesta manera, les comercialitzadores competeixen en igualtat de condicions i la part contractant s’assegura l’oferta més avantatjosa.

Més enllà d’aquesta compra col·lectiva d’energia renovable, l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de les Franqueses del Vallès vol impulsar altres projectes comuns d’eficiència energètica, com per exemple l’autoconsum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *